Zgodovina

Nekaj besed o zgodovini našega podjetja

Zgodovina družinskega podjetja AS Bitenc d.o.o. sega v daljno leto 1976, ko je Jernej Bitenc ustanovil lastno obrt ter zgradil in opremil svojo prvo delavnico. Leta 1979 je prvotno dejavnost, avtoelektriko, razširil še z dejavnostjo avtomehanike.

Podjetnost in uspešno poslovanje sta v drugi polovici 70-tih, še posebej pa v 80-tih letih, narekovali rast, tako kadrovsko kot prostorsko, poleg tega pa se je začela uresničevati jasna vizija podjetnika – zgraditi uspešno podjetje servisiranja in vzdrževanja vozil, ki je še posebej namenjeno lahkim dostavnim vozilom.

Osnovno dejavnost je razširil še s kleparstvom in ličarstvom ter v začetku 90-tih s komisijsko prodajo vozil.
Sledila je celotna prenova podjetja s postavitvijo novih poslovnih prostorov, avtosalona, delavnic in tehnološko najnaprednejšo opremo, ki omogoča celovite storitve po najvišjih storitvenih standardih.


Več kot 30 letna tradicija, pridobljeno znanje in izkušnje, sodobne tehnične zmogljivosti ter redna izobraževanja zaposlenih nam omogočajo, da se tudi danes uspešno spopadamo z novimi izzivi in spremembami na trgu ter kar je najpomembnejše – svojim poslovnim partnerjem nudimo sodobne ter strokovne storitve na področju celotnega vzdrževanja vozil ter prodaje novih in rabljenih dostavnih vozil.